MedWatch

Analytikere ser dansk vaccineplan som overoptimistisk

Den voksne del af befolkningen vil først være færdigvaccineret sidst i november, mener analyseselskab.

Foto: DIRK WAEM/AFP / BELGA

Danmark vil først få færdigvaccineret den voksne del af befolkningen i slutningen af november, vurderer britisk analyseselskab.

De danske myndigheder er for optimistiske i sin vaccineplan, lyder det ifølge Politiken.

"De danske myndigheder undervurderer effekten af at droppe Johnson & Johnson-vaccinen og overestimerer, hvor meget andre producenter kan levere i de kommende måneder," siger Rasmus Bech Hansen, der er administrerende direktør hos analysebureauet Airfinity, til Politiken.

Forsinkelsen vil ifølge analysebureauet blive en konsekvens af, at Danmark har fjernet vaccinerne fra både AstraZeneca og Johnson & Johnson.

Sundhedsstyrelsen har i en pressemeddelelse skrevet, at beslutningen vil give en forsinkelse på op til fire uger for de 25- til 39-årige og en uge for de resterende aldersgrupper.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier