MedWatch

Magnus Heunicke indkalder partier til vaccinemøde mandag

Folketingets partier skal mandag drøfte vacciner med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mandag skal Folketingets partier og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) drøfte vaccine-situationen i Danmark og vaccinationskalenderen. Det oplyser ministeren i et opslag på det sociale medie Twitter.

Her svarer ministeren på et opslag fra politisk kommentator Jarl Cordua, der noterer sig vaccinationskalenderen ikke er blevet opdateret i over to uger.

"Uvished om vacciner gør det desværre vanskeligt at opdatere vaccinekalender. Er enig i, at det er væsentligt med transparens," skriver ministeren og fortsætter:

"Har indkaldt partierne til møde i morgen(mandag, red.) om netop vacciner, herunder vaccinationskalender."

Ifølge TV2, der har set invitationen til mødet, er det sat i kalenderen til klokken 14 og bliver med partilederne og sundhedsordførerne.

Et af de spørgsmål, der hersker på vaccineområdet, er fremtiden for covid-19-vaccinen fra Johnson & Johnson i Danmark.

Torsdag fortalte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ifølge Berlingske på et webinar, at de danske myndigheder forventer at have nyt om covid-19-vaccinen fra Johnson & Johnson i "starten af næste uge" - altså den uge, der begynder mandag.

Johnson & Johnson bad i midten af april de europæiske lande om at suspendere udrulningen af vaccinen i Europa, indtil de nærmere omstændigheder omkring nogle tilfælde af sjældne blodpropper hos vaccinerede i USA var undersøgt.

I sidste uge ophævede det amerikanske lægemiddelagentur FDA sin anbefaling af at sætte brugen af vaccinen fra Johnson & Johnson på pause.

En række lande, herunder Danmark og Sverige, har dog afventet for at se, hvad data fra de undersøgte tilfælde kan fortælle myndighederne.

I Sverige har det betydet, at den forventede dato for, hvornår alle har fået første stik med en covid-19-vaccine er rykket fra 15. august til 5. september.

Også i Danmark er Johnson & Johnson-vaccinen tiltænkt en hovedrolle i vaccinationen mod covid-19.

Sundhedsstyrelsen har tidligere anslået, at det vil tage tre uger længere at få vaccineret befolkningen i det tilfælde, at Johnson & Johnson-vaccinen hives ud af vaccinationsprogrammet.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier