MedWatch

50 obduceret efter mistanke om sammenhæng med vaccination

Intet tyder på en sammenhæng mellem dødsfald blandt obducerede og så coronavaccine, siger styrelse.

I januar besluttede sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der kan foretages obduktion af personer, der er døde syv dage efter vaccination mod corona. | Foto: LISELOTTE SABROE

50 danskere er blevet obduceret, fordi der har været en mistanke om en sammenhæng mellem deres død og vaccination mod covid-19.

Det viser en rundringning, som Radio4 har lavet til landets retsmedicinske institutter i Aarhus, Odense og København.

Det er endnu for tidligt at konkludere, om der er sammenhæng.

"Styrelsen for Patientsikkerhed har på nuværende tidspunkt kun fået de første foreløbige resultater for enkelte obduktioner ind, og det er på nuværende tidspunkt ikke nok til at kunne drage konklusioner om dødsmåde eller -årsag," oplyser styrelsen i et skriftligt svar til Radio4.

I januar besluttede sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der kan foretages obduktion af personer, der er døde syv dage efter vaccination mod corona.

Det skyldtes, at et lille antal beboere på plejehjem var døde et par dage efter at have modtaget vaccinen.

Der er ikke noget, der tyder på en sammenhæng mellem vaccination mod corona og dødsfald blandt de seks personer, der er blevet obduceret på retsmedicinsk institut i Odense.

Det siger statsobducent og professor på Syddansk Universitet, Peter Mygind Leth, til Radio4.

"Vi har fundet en naturlig dødsårsag hos alle sammen. Så jeg tror ikke, der på nuværende tidspunkt er nogen grund til at tro, at de skulle være døde som følge af vaccinen," lyder det.

Inden der ligger endelige resultater klar, skal der udføres omfattende undersøgelser.

Alle organer undersøges, siger Peter Mygind Leth til Radio4. Der sikres også blodprøver. De skal undersøges for tegn på allergisk reaktion.

Når der er resultater klar, skal de bruges i myndighedernes videre kontrol. De vil blive brugt af Lægemiddelstyrelsen som led i overvågningen af vaccinerne. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til Radio4.

Beslutningen om obduktion ved dødsfald kort efter coronavaccine gælder frem til 15. august.

Testkapacitet øges til 700.000 om dagen i midten af maj

Danmark forlænger vaccinepause med Astrazeneca i tre uger

Vag Astrazeneca-kommunikation kan skade vaccinetillid 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier