MedWatch

Statens Serum Institut får kritik for afvisning af private tests

Flere eksperter retter kritisk mod SSI for et benytte sig af flere "krumspring", herunder en tur omkring Tyskland, for at undgå at benytte tests fra private udbydere til at påvise tilfælde af den såkaldte sydafrikanske variant af covid-19.

Foto: Marius Renner

De vækker kritik fra flere sider, at Statens Serum Institut, SSI, vælger at sende coronaprøver til Tyskland til genomsekventering for at påvise smitte med de nye varianter af coronavirus.

Det skriver Berlingske.

Der findes nemlig flere private udbydere, herunder danske Pentabase og Eurofins fra Luxenbourg, som har udviklet hurtigere tests, der kan gøre det samme. SSI ønsker dog ikke at benytte dem, men venter på, at et egenudviklet metode bliver færdig - de andre metoder, både den tyske og de private tests ville således være midlertidige.

"Det er jo absurd, at man pinedød ikke vil samarbejde med Eurofins i Danmark, fordi man vil udvikle sin egen metode og dermed selv sidde på data, og at man så samtidig er nødt til at køre prøver til et laboratorium i Köln – som man ovenikøbet glemmer at fortælle bliver drevet af netop Eurofins," siger Niels Høiby, som er overlæge og professor i klinisk mikrobiologi ved Panum Instituttet, og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden for Liberal Alliance.

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier