MedWatch

Stormagter giver ekstra milliarder i global vaccinestøtte

G7-landene har forpligtet sig til at afsætte 7,5 milliarder dollar for at bekæmpe coronapandemien globalt.

Den fanske præsident Emmanuel Macron deltog i G7-mødet, der foregik online 19. fabruar 2021. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Syv af verdens førende industrilande, der er forsamlet i G7, er fredag blevet enige om at afsætte yderligere milliarder til et globalt vaccineprogram.

Det fremgår fredag af en udtalelse fra landenes ledere.

G7, der består af USA, Japan, Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Canada, forpligter sig til at bidrage med i alt 7,5 milliarder dollar for at sikre vaccination af borgere i verdens fattigste lande.

Det svarer til godt 45 milliarder kroner.

Det er Verdenssundhedsorganisationen WHO's tiltag ACT-A og Covax, der får en milliardindsprøjtning fra de syv lande.

"Efter nye økonomiske forpligtelser på 4 milliarder dollar til ACT-A og Covax bidrager G7 nu samlet set med 7,5 milliarder dollar," lyder det.

ACT-A beskriver et globalt samarbejde under WHO, hvis formål er at få nedkæmpet coronapandemien. Covax er indsatsen for at få vaccineret borgere også i fattige lande - og ikke kun i den rigeste del af verden.

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier