Medicinrådet afsluttede tre vurderinger på novembermøde

Danske Regioners prioriteringsorgan, Medicinrådet, har på dets møde november færdigbehandlet tre ansøgninger om fra medicinalindustrien.
Foto: Modelfoto/Colourbox.com
Foto: Modelfoto/Colourbox.com

Medicinrådet har på dets månedlige møde, der blev afholdt onsdag, truffet afgørelse i tre sager, hvor medicinalvirksomheder har søgt om opbakning til helt nye lægemidler eller nye anvendelser af allerede kendte midler.

Det førte blandt andet til en anbefaling af Onpattro fra Alnylam, der efter et afslag i oktober, nu alligevel anbefales til regelmæssig brug efter et prisafslag, som prioriteringsorganet beskriver som "betragteligt".

Ligeså er også Venclyxto fra Abbvie tilføjet til Medicinrådets positivliste, hvor kræftmidlet nu også anbefales til 1. linjebehandling af kronisk lymfatisk leukæmi i kombination med Roches Gazyvaro.

Rådet gav dog kun givet sin opbakning til behandlingen hos patienter, hvor der er konstateret en såkaldt DEL17P/TP53-mutation, fordi kombinationsbehandlingen for disse patienter skønnes at være på niveau med andre behandlingsmuligheder men til en lavere pris.

For patienter uden nævnte mutation anbefaler rådet ikke behandlingen, da denne er dyrere end kemoterapi, og Medicinrådets medlemmer derfor ikke mener, at de øgede omkostninger står mål med den dokumenterede effekt.

Mindre opløftende var afgørelsen for Sanofi, der efter mødet må konstatere, at Medicinrådet ikke kan anbefale lægemidlet Sarclisa, der er en konkurrent til Genmabs Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, i kombination med Celgenes Imnovid (pomalidomid) og dexamethason som tredjelinjebehandling.

Ifølge Medicinrådet er de indsendte kliniske data ikke gode nok til, at rådet føler sig overbevist om midlets effekt. Og da behandlingen samtidig er dyrere end den nuværende standardbehandling, mener rådet derfor ikke, at behandlingen bør anvendes rutinemæssigt på danske hospitaler.

Medicinrådet skifter holdning til RNA-middel efter prisafslag  Medicinalselskaber i opråb: Langsom sagsbehandling i Medicinrådet er et stort problem

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også