MedWatch

EU tilslutter sig global vaccineklub med tre milliarder kroner

EU skyder 400 millioner euro i det globale vaccineinitiativ Covax, der har som mål at fremskynde udviklingen af en vaccine mod coronavirus.

"Intet land og intet kontinent kan nedkæmpe coronavirus på egen hånd. Vi må stå sammen," siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, i en videobesked. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

EU-Kommissionen tilslutter sig det globale vaccineinitiativ Covax, der delvist er funderet i FN-organisationen WHO, og som skal sikre vacciner til fattigere lande.

Samtidig sender EU et bidrag på 400 millioner euro, svarende til 2,98 milliarder danske kroner til projektet.

"Intet land og intet kontinent kan nedkæmpe coronavirus på egen hånd. Vi må stå sammen," siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, i en videobesked.

Målet med Covax er at fremskynde udviklingen af en vaccine mod coronavirus og at organisere indkøbet af denne eller disse på globalt plan.

Covax ledes af vaccinealliancen Gavi, Koalitionen af Nyskabelser for Epidemisk Beredskab (Cepi) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

EU har i forvejen brugt milliarder af euro på andre initiativer, der skal sikre vacciner mod coronavirus til både europæiske borgere og borgere i resten af verden.

Med opbakningen fra EU, der i denne sammenhæng går under navnet Team Europe, følger 400 millioner euro.

"Disse penge skal bidrage til køb og levering af doser af en fremtidig vaccine til lav- og mellemindkomstlande," siger von der Leyen.

EU-Kommissionen forhandler samtidig med producenter af medicin om køb af en vaccine på vegne af EU's lande.

Ursula von der Leyen siger om de globale initiativer, at "vi ikke kan føle os sikre, før hele verden er det".

"Global solidaritet er nødvendig. Kommissionens bidrag til Covax bringer os et skridt nærmere det mål," siger hun.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier