MedWatch

Tidligere direktør for Seruminstituttet føler sig dømt på forhånd

Kammeradvokatens undersøgelse af forhold på Statens Serum Institut under tidligere direktør Mads Melbye har udeladt helt centrale dokumenter, siger den nu fratrådte direktør til Berlingske. Han mener, at konklusionen var skrevet på forhånd.

Foto: Statens Serum Institut/PR

Kammeradvokaten har udeladt helt centrale dokumenter, der kunne have ført til en anden konklusion end en anbefaling af an tjenestemandssag mod Seruminstituttets tidligere direktør Mads Melbye.

Det siger hovedpersonen i et interview med Berlingske.

"Et enkelt dokument kan være helt essentielt, mens mængden ikke er afgørende. Og i dette tilfælde er det bemærkelsesværdigt, som dokumenter, der taler min vej i sagen, mangler. Jeg vil gerne understrege, at jeg har lavet nogle politiske fejl, men hos mig er der ingen tvivl om, at Kammeradvokatens konklusion var skrevet på forkant," siger Mads Melbye til avisen.

Mads Melbye opsagde i juni sin stilling som adm. direktør for Statens Serum Institut, hvorfra han havde været hjemsendt siden december på baggrund af en mistanke om uregelmæssigheder om blandt andet patentaftaler.

Det førte til en undersøgelse fra Kammeradvokaten, der i juni konkluderede, at Mads Melbye og Peter Lawætz Andersen, direktør og faglig direktør i Statens Serum Institut, havde været involveret i "alvorlige overtrædelser af reglerne af inhabilitet," mens Mads Melbye også menes at have brudt komitéloven.

På den baggrund anbefalede Kammeradvokaten, at der indledtes en tjenestemandssag mod Melbye. Men inden denne kunne iværksættes, valgte Melbye altså at opsige sin egen stilling, og tjenestemandssag blev afblæst.

Sag mod fratrådt direktør for seruminstitut droppes Overblik: Her er beskyldningerne mod SSI-direktørerne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier