MedWatch

Kåre Schultz: Fokus på laveste pris stiller Danmark dårligt mod medicinmangel

14-dages udbud af apoteksmedicin, hvor kun den billigste leverandør vinder, giver Danmark et ringe bolværk mod medicinmangel, mener Tevas Kåre Schultz.

Foto: Ida Munch/ERH

Det danske system med udbud af apoteksmedicin hver 14. dag for at presse priserne maksimalt stiller os dårligt i forhold til at sikre forsyningssikkerheden.

Det siger Teva adm. direktør Kåre Schultz til Berlingske.

Det entydige fokus på pris ved kun at vælge lade den billigste producent levere et lægemiddel betyder nemlig, at der ikke er andre leverandører til at tage over, hvis 1. valget pludselig ikke kan levere.

»Det skaber den laveste pris, hvilket jeg selvfølgelig har respekt for, men hvis man gerne vil opprioritere forsyningssikkerheden og undgå pludselige prisspring, så burde man eksempelvis sige, at man altid gav ordrer til de to laveste priser, så der altså var to selskaber, der vandt udbuddet,« siger Kåre Schultz til avisen.

Dét forslag finder dog ikke genklang hos analysechef Per Nielsen fra Danmarks Apotekerforening. Han siger til avisen, at valget af to leverandører formentlig vil give højere priser på generika uden nogen garanti for øget forsyningssikkerhed.

Danske patienter oplevede i 2019 for første gang i adskillige år at måtte betale mere for deres medicin på apotekerne, da store prisstigninger på enkelte produkter som følge af leveringsproblemer trak gennemsnitsprisen for apoteksmedicin i vejret med 1,2 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier