MedWatch

Nervøsitet over ny luftvejsvirus i Kina spreder sig - kan smitte fra person til person

Fire personer er døde på grund af en ny luftvejsvirus, der er dukket op i Kina, og som nu er bekræftet til at smitte fra person til person. Det skaber nervøsitet forud for nogle af landets absolut største rejsedage.

I Kina er der frygt for, at de mange rejsedage forbundet med det kinesiske nytår kan være med til at øge spredningen af en ny luftvejsvirus. Foto: Nicolas Asfouri/AFP/Ritzau Scanpix

Millioner af kinesere kommer i disse dage til at rejse på kryds og tværs i landet i anledning af det kinesiske nytår, men nyhederne om at en ny luftvejsvirus har spredt sig til storbyerne Beijing og Shanghai og nu har forårsaget fire dødsfald, lægger en dæmper på festhumøret for de offentlige sundhedsmyndigheder.

Ifølge Reuters har virussen, der er en form for coronavirus, nu været årsagen til fire dødsfald, og samtidig er det blevet bekræftet, at virussen kan smitte fra person til person - det er derfor sundhedsmyndighederne ser med nervøsitet på de mange rejsedage.

Mandag var der 223 bekræftede tilfælde af den nye luftvejsvirus, herunder flere blandt blandt sundhedspersonalet, som har behandlet patienter indlagt med sygdommen.

Indtil videre har Verdenssundhedsorganisationen, WHO, ikke anbefalet restriktioner på handel eller rejser i regionen, men onsdag skal der holdes akutmøde om situationen.

I lande som Australien og Singapore er man dog begyndt at indføre screeninger i lufthavnene.

Den nye sygdom skaber samtidig nervøsitet i de asiatiske markeder, da det allerede nu vækker mindelser om udbruddet af SARS, en anden coronavirus, i 2002/2003, som slog i omegnen af 800 personer ihjel. Aktierne er faldet markant i løbet af tirsdagen.

Ny luftvejssygdom bryder ud i Kina og spreder sig til Japan

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier