MedWatch

Medie: EU advarer om begrænset tid til at undgå aftaleløst brexit ved Johnson-sejr

En sejr til Boris Johnson og De Konservative ved det britiske valg vil kun efterlade kort tid til at sikre, at Storbritannien forlader EU med en aftale.

Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS / X01164

Hvis De Konservative vinder det britiske parlamentsvalg, står Boris Johnson til at få en advarsel fra EU-lederne om, at han kun har "begrænset" tid til at undgå et aftaleløst brexit. Det skriver The Independent, som har fået adgang til en række lækkede dokumenter.

Den britiske premierminister har endnu ikke udelukket muligheden for, at Storbritannien forlader EU uden en frihandelsaftale i januar 2020.

I et lækket udkast til et kommuniké, der ventes at blive offentliggjort for EU-medlemslandene fredag i næste uge efter parlamentsvalget i Storbritannien, advarer EU-Rådet om en tidsfrist og en ny runde forhandlinger - meget lig de forhandlinger der er blevet foretaget de sidste tre år.

Det fremgår ligeledes af de lækkede dokumenter, at det endnu en gang vil være Michel Barnier, der vil agere chefforhandler på vegne af EU. Dertil vil der ikke være nogen mulighed for sideløbende forhandlinger med individuelle EU-medlemslande.

Forhandlingerne ventes at blive afgjort i løbet af en række endegyldige EU-møder, hvor brexit-aftalens endelige skæbne vil blive afgjort.

Liberaldemokraterne i Storbritannien kalder Boris Johnsons ambition om at "få brexit gennemført" den 31. januar 2020 for en "vildfarelse".

Partiet advarer om, at Storbritannien kan blive smidt hovedkulds ind i et kapløb med tiden for at undgå en udtræden af EU på dårlig fod med Verdenshandelsorganisationen (WTO).

Johnson: Denne gang får vi brexit gennemført

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier