MedWatch

Flere selskaber skrotter hårde finansielle mål

Ligesom Novo Nordisk gjorde det for nylig har også andre store selskaber droppet de langsigtede, finansielle mål.

Foto: Colourbox

Novo Nordisk har ikke gået enegang, da selskabet på dets kapitalmarkedsdag i november annoncerede, at det ikke længere ville offentliggøre langsigtede, finansielle mål.

Medicinalselskabet er nemllig blot det seneste i rækken af virksomheder, der lemper på det konkrete løfter til aktionærerne til fordel for en række blødere ambitioner og vækstmål på delmarkeder i koncernen, skriver dagbladet Børsen.

Således er også Lundbeck og Carlsberg gået væk fra tidligere tiders udmeldinger om de fiansielle udsigter, og ifølge Børsen kan Coloplast og GN Store Nord, der står bag blandt andre høreapparatselskabet GN Hearing, være på samme vej.

Ifølge Niels Granholm Leth, aktieanalysechef i investeringsbanken Carnegie, er der tale om en tendens blandt virksomhederne, der også i de kommende år vil vinde indpas.

"Jeg vil gætte på, at over de næste to år vil vi se mange danske selskaber, som reducerer mængden af finansielle målsætninger. Til gengæld øges antallet af målsætninger inden for andre områder, herunder ESG (klima, socialt ansvar og god ledelse, red.)," siger han til avisen.

Novo-topchef om nye vækstmål: "Jeg håber, I kan fornemme vores optimisme"

Novo Nordisk skrotter finansielle mål

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier