MedWatch

Forhandlinger med EU om brexit er tæt på sammenbrud

Forhandlingerne om den britiske udtræden af EU har kurs mod et sammenbrud, efter at Boris Johnson og Angela Merkel har haft en telefonsamtale, der ikke førte til en fælles forståelse af den omstridte grænseovergang mellem Irland og Nordirland.

En anonym kilde i Downing Street siger, at en telefonsamtale mellem Boris Johnson og Angela Merkel for alvor har sendt Storbritannien og brexit på kollisionskurs med EU. Foto: OLI SCARFF/AFP / AFP

EU beskylder den britiske regering for at stå stejlt og for at true europæerne. den britiske premierminister Boris Johnson talte tirsdag morgen i telefon med den tyske forbundskansler, Angela Merkel. Efter telefonmødet sagde en kilde i Downing Street, at det er "overordentlig usandsynligt", at der kan findes et kompromis med Storbritannien.

Ifølge den samme britiske kilde skal Merkel have sagt, at det "grundlæggende er umuligt", hvis den britiske regering ikke vil give sig i spørgsmålet om den fremtidige grænse til Irland og lade Nordirland forblive i EU's toldunion.

Storbritannien forlader EU den 31. oktober mere end tre år efter, at et lille flertal ved en folkeafstemning sagde ja til brexit.

Ifølge BBC er det nu den britiske regerings opfattelse, at forhandlingerne er "tæt på at bryde sammen".

Merkels kontor bekræfter, at hun har talt med Johnson. Men det vil ikke kommentere på indholdet af samtalen.

EU's præsident, Donald Tusk, siger, at regeringen i London er i gang med et "stupidt spil om at give andre skylden".

"I ønsker ikke en aftale, I ønsker ikke en forlængelse, I ønsker ikke at tilbagekalde, quo vadis," spørger Tusk med en latinsk talemåde: "Hvor er I på vej hen?".

Johnson advarer Macron i opkald: Brexit bliver ikke udsat

Britisk regering klar til at bede om udsættelse af brexit

Medie: Boris Johnson parat til brexit uden aftale

Boris Johnson fremlægger sin endelige brexitplan onsdag

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier