MedWatch

Trump: Kina har meldt sig klar til nye forhandlinger

Amerikanske embedsmænd er søndag blevet kontaktet af deres kinesiske kolleger, der ønsker at genoptage forhandlingerne om en handelsaftale, siger USAs præsident Donald Trump. Kinesiske talsmand afviser.

Foto: Kevin Lamarque/ Reuters / Ritzau Scanpix

Kina er klar til at vende tilbage til forhandlingsbordet med USA.

Det siger USA's præsident, Donald Trump, mandag i forbindelse med G7-topmødet i den franske by Biarritz.

Ifølge præsidenten har Kina natten til mandag taget kontakt til amerikanske handelsrepræsentanter med henblik på at genoptage forhandlingerne. Trump beskriver det som en positiv udvikling, skriver nyhedsbureauet Reuters.

USA og Kina befinder sig i en langstrakt og bitter handelsstrid. Konflikten, der har sendt alverdens aktiemarkeder i rødt, blev yderligere optrappet, da USA før weekenden varslede forhøjet told på kinesiske varer.

Varer fra Kina for 250 milliarder dollar, der i dag er pålagt told på 25 procent, vil fremadrettet skulle toldbelægges med 30 procent. Den forhøjede told træder i kraft 1. oktober. Samtidig vil den varslede told på varer fra Kina for yderligere 300 milliarder dollar, der i dag er pålagt told på ti procent, blive hævet til 15 procent.

USA's melding kom, i kølvandet på at Kina som modsvar på amerikansk told varslede tariffer på amerikanske varer for 75 milliarder dollar.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier