Kinesiske hackere går efter sundhedsdata i Europa og USA

Organisationer og virksomheder, der forsker i kræft, er særligt udsatte for angreb fra kinesiske hackere, skriver DR.
Foto: Mob Amblon / AP / Ritzau Scanpix
Foto: Mob Amblon / AP / Ritzau Scanpix

Forskningsresultater og andre fortrolige data fra virksomheder og forskningsorganisationer er blevet et hyppigt mål for kinesiske hackere.

Det viser en ny analyse fra it-sikkerhedsleverandøren Fireeye, skriver DR.

Ifølge rapporten er særligt organisationer, der specialiserer sig i kræftforskning, udsatte for angreb, og det kan ifølge Jens Monrad, chefanalytiker hos Fireeye, hænge sammen med, at netop forekomsten af kræft er stigende i Kina, hvorfor der kan være både økonomiske og politiske motiver bag angrebene.

"Der er intet, der er 100 procent sikkert på internettet, men det er interessant, at mange af de grupper, vi vurderer til at være statssponsorerede hackere fra Kina, typisk går efter data, som vi formoder kan være med til at forbedre eller bidrage til statsmål - som eksempelvis "Healthy China 2030"-planen (en reform af Kinas sundhedssystem, red)," siger Jens Monrad til DR.

Han ønsker hverken at be- eller afkræfte, hvorvidt danske medicinalvirksomheder eller forskningsinstitutioner har været mål for den her slags hackere.

Ifølge rapporten fra Fireeye er 24 pct. af angrebene rettet mod europæiske virksomheder og organisationer, mens 50 pct. af målene for de kinesiske angreb er amerikanske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også