MedWatch

Trump fortryder ikke at have været hårdere over for Kina

De amerikanske markedet klarer sig godt trods den igangværende toldkrig mod Kina, mener præsident Trump.

Foto: Nicholas Kamm / AFP / Ritzau Scanpix

Det Hvide Hus insisterer på, at den amerikanske præsident, Donald Trump, fortsat er forpligtet i handelskrigen med Kina, efter at præsidenten ved G7-mødet i Frankrig har givet udtryk for, at den seneste optrapning har fået ham til at genoverveje situationen.

Det skriver Financial Times.

I en meddelelse søndag morgen lød det fra Det Hvide Hus, at præsidentens eneste betænkning er, at han ikke havde hævet importafgifterne endnu mere end han gjorde.

De modstridende udmeldinger gav anledning til forvirring over den globale økonomis tilstand.

Ved weekendens G7-møde i Biarritz, Frankrig, var - foruden værtslandet - Tyskland, Japan, Storbritannien, Italien, Canada, USA samt formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk.

På mødet antydede Donald Trump, at han genovervejede de nypålagte toldafgifter på kinesiske importvarer. Da han blev spurgt om, hvorvidt han havde betænkeligheder ved optrapningen, svarede han, at han "har betænkeligheder ved alt".

Der er dog tale om en fejlfortolkning af præsidentens udmelding, siger en talsmand fra Det Hvide Hus ifølge Financial Times.

"Præsident Trump gav et bekræftende svar, fordi han fortryder, at han ikke har hævet importafgifterne mere," siger han til avisen.

Donald Trump har da også ved mødet forsvaret sin håndtering af den amerikanske økonomi og sagt, at de amerikanske markeder samt USA klarer sig godt, og at folk nu prøver at gøre ham kunsten efter.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier