MedWatch

Flere får erstatning for skader og bivirkninger efter lægemidler

422 danskere fik i 2018 tilkendt erstatning for bivirkninger forbundet med brugen af et lægemiddel.

Foto: Olivia Loftlund / Ritzau Scanpix

Antallet af danskere, der oplever skadelige bivirkninger som konsekvens af en medicinsk behandling, fortsætter med at vokse.

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af en ny opgørelse fra Patienterstatningen.

I alt modtog styrelsen 1.035 anmeldelser fra patienter og borgere, der mente, de havde fået bivirkninger efter et lægemiddel, hvoraf 422 blev anderkendt og udløste erstatning på i gennemsnit 85.000 kr.

Ifølge Patienterstatningen Hvis man ser bort fra de anerkendte vaccinationsskader, hvor det primært er knuder (granulomer) ved indstiksstedet efter børnevaccinationer, der fylder mest, så er det knap hver fjerde, der anmelder en bivirkningsskade, der får erstatning. Det er den højeste anerkendelsesprocent i de sidste fire år.

Målt i kroner og øre har lægemiddelgruppen 'urogenitalsystem og kønshormoner' - som oftest dækker over p-piller - udløst mest i erstatning til patienterne, hvor 14 patienter har modtaget samlet 11,8 mio. kr., mens de fleste godkendte skader skal findes blandt patienter, der er blevet vaccineret mod infektionssygdomm eller har modtaget antibiotika til behandling af bakterielle infektioner. I alt 286 skader og bivirkninger ud af 354 anmeldelser er blevet anerkendt og har udløst erstatning.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier