MedWatch

Boris Johnson er Storbritanniens næste premierminister

Storbritannien har fået en ny premierminister, efter at Det Konservative Parti har stemt om deres nye leder.

Boris Johnson. | Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Storbritanniens næste premierminister hedder Boris Johnson.

Det står klart, efter at resultatet af en afstemning blandt Det Konservative Partis omkring 160.000 medlemmer tirsdag er blevet offentliggjort.

55-årige Boris Johnson, der er tidligere udenrigsminister og stor brexittilhænger, er valgt som konservativ leder og ny premierminister foran modkandidaten og den nuværende udenrigsminister, Jeremy Hunt.

Det blev til en klar sejr til Boris Johnson, der modtog 92.153 stemmer. Det var knap dobbelt så mange stemmer som Jeremy Hunt, der fik 46.656 stemmer.

I alt stemte 87,4 procent af de stemmeberettigede partimedlemmer.

Resultatet blev offentliggjort i Queen Elizabeth II Centre i London. Og her holdt Boris Johnson også en kort sejrstale efter offentliggørelsen af resultatet.

"Som en slumrende kæmpe vil vi rejse os og kappe fortøjningerne af manglende selvtillid og negativitet ved hjælp af bedre uddannelse, bedre infrastruktur, mere politi og fantastisk fiberbredbånd i alle hjem."

"Vi vil forene det her fantastiske land og styre det fremad, siger Boris Johnson i en passioneret tale foran sine konservative kolleger."

Johnson tiltræder officielt som premierminister onsdag. Her overtager han tøjlerne fra Theresa May, der 7. juni officielt meddelte sin afgang.

May trådte af, efter at hun ad flere omgange havde forsøgt at stemme en aftale om brexit igennem i det britiske Underhus.

Det lykkedes ikke, og derfor er det nu op til Boris Johnson at styre briternes farvel til det europæiske fællesskab. Han har på forhånd sagt, at Storbritannien forlader EU som planlagt senest 31. oktober - aftale eller ej.

Det løfte gentog han tirsdag i sin sejrstale.

Boris Johnson markerede sig i tiden omkring folkeafstemningen i 2016 som en udtalt brexittilhænger. I juli 2018 trak han sig som udenrigsminister, fordi han var utilfreds med regeringens håndtering af brexit.

Theresa May ventes onsdag eftermiddag at besøge dronning Elizabeth for at meddele sin afgang. Herefter kører Boris Johnson til dronningen, hvor han officielt vil blive udpeget som premierminister.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier