MedWatch

Danske virksomheder skovler milliarder ind fra EU's Horizon 2020-støtteprogram

Hundredevis af danske selskaber har hentet samlet set 2 mia. kr. hjem fra EU's storstilede støtteprogram Horizon 2020. Trods succesen har et ministerium iværksat en indsats, der skal hjælpe endnu flere virksomheder med at skaffe penge fra programmet.

Det vælter ind med støttekroner til danske virksomheder fra EU's risikovillige pengekasse til forskning og innovation, Horizon 2020.

Det skriver MedWatchs søstermedie PolicyWatch.

Per oktober 2018 havde danske virksomheder hentet cirka 2 mia. kr. hjem fra Horizon 2020, mens tallet når helt op på 7,1 mia. kr., hvis man ikke bare tæller ansøgninger fra virksomheder, men også fra forskere og andet godtfolk.

Det svarer til, at Danmark har scoret 2,53 pct. af de samlede uddelte midler fra programmet.

I den danske life science-branche har eksempelvis 2curex, Union Therapeutics, Rhovac, Scandion Oncology, Allero Pharmaceuticals, Samplix, Neurescue, RSP Systems og mange flere fået penge fra Horizon 2020.

Alligevel har Uddannelses- og Forskningsministeriet i slutningen af sidste år iværksat en indsats ved navn "handlingsplan for dansk deltagelse i EU's rammeprogram for forskning og innovation," som skal hjælpe flere danske virksomheder med at få godkendt ansøgninger hos Horizon 2020.

"Som det fremgår af handlingsplanen vil vi gerne hæve vores succesrate på ansøgninger endnu mere. Det er ikke, fordi det er et særligt dårligt niveau, sådan som vi ligger i vores hjemtag, men der er noget at hente. Det er en opgave for vores rådgivere. Man skal have en bestemt "score" i ansøgningerne for at få midler, og vi har fået øje på, at der er rimelig mange danske ansøgere, der søger forgæves og ikke får hævet niveauet på deres ansøgninger. Det er et område, hvor det vil give god mening at komme med konkret rådgivning," siger Peter Johansen Qvist, der er fuldmægtig i Uddannelses- og Forskningsministeriet, til PolicyWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier