MedWatch

Måling: Fire ud af fem britiske virksomheders frygter brexit-ravage

Konsulenthuset Deloittes seneste måling af det britiske erhvervslivs syn på brexit viser, at 83 pct. af virksomhederne forventer konsekvenser på lang sigt. Så høj en måling er ikke set siden briterne stemte for brexit i 2016.

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS / X03696

Bekymringen for brexit blandt de britiske virksomheder er vokset til et niveau, der ikke er set siden 2016.

Det viser en ny undersøgelse fra konsulentfirmaet Deloitte.

83 pct. af virksomhederne svarer i undersøgelsen, at brexit på langt sigt vil svække erhvervslivet i Storbritannien.

Det er første gang, at frygten for konsekvenserne af brexit har været så massiv i britisk erhvervsliv, siden et lille flertal af briterne stemte for at forlade EU i juni 2016.

Blot fire procent af virksomhederne mener, at tiden er inde til at tage større finansielle risici.

Det er den laveste andel, siden investeringsbanken Lehman Brothers krakkede i 2008, hvilket kickstartede finanskrisen og satte spor verden over.

Næsten to tredjedele af de adspurgte virksomheder svarer i undersøgelsen, at de forventer at ansætte færre medarbejdere de næste tre år som konsekvens af brexit.

Knap halvdelen svarer desuden, at de forventer at mindske kapitalforbruget.

Væksten i den britiske økonomi er aftaget kraftigt i løbet af 2019 efter en økonomisk stærk start på året.

Det skyldtes, at virksomhederne ved årets begyndelse var i gang med at forberede sig til den oprindelige dato for briternes exit fra EU i marts, som siden er blevet udskudt til 31. oktober.

En undersøgelse, der blev offentliggjort sidste uge, viste at væksten var svundet i årets andet kvartal.

Direktøren for den britiske nationalbank advarede samtidig om, at et brexit uden en aftale med EU er en stor risiko for Storbritanniens økonomi.

Mandag lød det fra den britiske sammenslutning for industrien, CBI, at den forventede, at investeringerne ville falde med 1,3 procent i 2019. Selv hvis Storbritannien undgår brexit uden en aftale.

Det vil være det største fald siden finanskrisen.

"Usikkerheden i Storbritannien lammer erhvervslivets investeringer. Vi risikerer at sakke bagud i forhold til vores konkurrenter i G7 (verdens førende industrilande, red.)," siger CBI's cheføkonom Rain Newton-Smith.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier