MedWatch

Pfizer-firma får bøde af ombudsmand for ulovlig telemarketing

Det lille, Pfizer-ejede selskab Vesterålens Naturprodukter har fået 60.000 kr. i bøde for blandt andet at sende uanmodede produkter til en person.

Vesterålens Naturprodukter er ejet af Pfizer og har adresse hos medicinalselskabets danske afdeling i Ballerup. | Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Et af medicinalgiganten Pfizers mindre kendte foretagender, kosttilskudsfirmaet Vesterålens Naturprodukter, har fået en bøde for ulovlig telemarketing efter en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden.

Det skriver Jyllands-Posten, mens bøden også fremgår af en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

Vesterålens Naturprodukter har fået 60.000 kr. i bøde for ulovlige opkald til seks personer og for at sende uanmodede produkter til en person.

Selskabet anerkender Forbrugerombudsmandens kritik og accepterer bøden.

"Vi har afbrudt samarbejdet med de eksterne leverandører, der var involveret, og ingen af de implicerede medarbejdere er fortsat ansat i virksomheden," siger Line Emilie Fedders, der er kommunikationschef i Pfizers danske afdeling, til Jyllands-Posten.

60.000 kr. er ikke småpenge for Vesterålens Naturprodukter, der i sit seneste årsregnskab havde et underskud på 63.000 kr.

Samme årsregnskab viste en omsætning på 13 mio. kr., som kommer fra virksomhedens salg af vitamintilskud og fiskeoliekapsler.

Selskabet har sine rødder på den norske øgruppe Vesterålen, hvor virksomheden blev stiftet i 1997. Herfra solgte selskabet fiskeoliekapsler og udvidede til Sverige, Finland og Danmark. På sit højeste solgte Vesterålens Naturprodukter fiskeoliekapsler for over 230 mio. kr. om året.

Vesterålens Naturprodukter blev en del af Pfizer af en omvej: Først blev selskabet købt af det danske medicinalfirma Ferrosan i 2005, og så blev Ferrosans forbrugervareforretning købt af Pfizer i 2011. I december 2018 lukkede Pfizer det oprindelige norske firma ifølge lokalavisen Vesterålens Avis.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier