MedWatch

Sveriges Lif får bestyrelsesplads hos den europæiske brancheforening EFPIA

Anders Blanck, adm. direktør for det svenske Läkemedelsindustriföreningen, har fået en bestyrelsespost i den europæiske brancheforening EFPIA.

Anders Blanck, adm. direktør i Läkemedelsindustriföreningen. | Foto: Gunilla Lundström

Der er kommet et nyt svensk islæt til den europæiske brancheforening EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations).

Anders Blanck, adm. direktør for det svenske Lif, Läkemedelsindustriföreningen, har således skaffet sig en plads i bestyrelsen hos EFPIA, hvilket direktøren selv på foreningens hjemmeside kalder for et "styrkebevis."

"Det er et nationalt styrkebevis, at Lif nu får en plads i EFPIA's bestyrelse. Jeg ser det som en erkendelse af alt det arbejde, som vi – Lifs bestyrelse, stab og medlemmer – har gjort i lang tid for at styrke lægemiddelindustriens position i Sverige og på europæisk plan," skriver Anders Blanck.

Hos EFPIA bliver Anders Blanck kollega med repræsentanter fra 40 medicinalvirksomheder, herunder Leo Pharmas afgående topchef Gitte Aabo og Novo Nordisks direktør for markeder uden for Europa, Mike Doustdar, samt 36 nationale brancheforeninger, herunder den danske Lif-direktør Ida Sofie Jensen.

"Det gør, at vi er godt positionerede til konstruktivt at kunne bidrage til det fortsatte europæiske samarbejde om, hvordan vi forbedrer forudsætningerne for forskning, udvikling og produktion af lægemidler," skriver Anders Blanck.

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier