MedWatch

May præsenterer ny brexitplan - for fjerde gang

Den britiske premierminister, Theresa May, vil tirsdag klokken 17.00 dansk tid i en tale præsentere en brexitplan med nye detaljer.

Theresa May vil endnu engang forsøge at få stemt en brexitplan igennem det britiske parlament. | Foto: Ritzau Scanpix/Screenshot

Theresa May er på trapperne med en ny brexitplan, som hun vil præsentere i en tale i eftermiddag kl.17 dansk tid.

Den skal ifølge hendes talsmand til afstemning i næste måned i det britiske parlament.

Det er den samme plan, som tre gange tidligere er blevet nedstemt af parlamentet. Men denne gang følger nogle vigtige ændringer med, ifølge talsmanden.

På et møde for hendes nærmeste konservative ministre har May ifølge talsmanden sagt, at "lovforslaget om udtrædelse er det instrument, der får Storbritannien ud af EU, og det er vitalt at finde en måde til at få den over stregen på."

Avisen The Telegraph afslørede søndag nogle detaljer i den reviderede brexitplan.

Det nye udkast skal angiveligt give parlamentet det sidste ord, når det kommer til implementeringen af den såkaldte irske bagstopper. Samtidig skal parlamentsmedlemmer have større indflydelse på fremtidige handelsaftaler.

Det vil ikke hjælpe May med at få det nye forslag vedtaget, har det lydt fra De Konservatives mest energiske modstandere af EU.

"Det er meget kosmetiske ændringer," sagde Bill Cash, der tilhører den EU-skeptiske gruppe i det konservative parti, European Research Group (ERG).

Ny aftale får tommel ned fra EU-skeptikere

Brexitminister: Risiko for hårdt brexit er undervurderet

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier