MedWatch

Folketinget vedtager reform af høreomsorgen

Et flertal i Folketinget har torsdag vedtaget regeringens forslag til en reform af høreomsorgen, der blandt andet betyder, at alle forhandlere af høreapparater fremover skal indsamle og indberette data om kvalitet, effekt og ventetid på høreapparater.

Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Christensen

Regeringen har torsdag fået Folketingets opbakning til en reform af høreomsorgen, der blandt andet betyder et opgør med lange ventelister og lægers dobbeltroller.

Reformen skal blandt andet give bogere med høretab en nemmere vej gennem systemet ved at fjerne de lange ventelister på undersøgelse og udlevering af høreapparater, ligesom at private audiologiske klinikker forpligtes til at sikre, at patienterne informeres bedre om mulighederne for at vælge et høreapparat uden egenbetaling ud over det offentlige tilskud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier