MedWatch

Medicinrådets formænd vil tilknytte ekspert i farmakologi

En uenighed om tilknytning af kliniske farmakologer i Medicinrådets har ført til et forslag om at udvide rådets i forvejen todelte formandskab med endnu en person. (Rettet)

Jørgen Schøler Kristensen er én af Medicinrådets aktuelt to formænd. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

RETTELSE: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at der i Medicinrådet blev arbejdet på et forslag om at udvide rådets formandskab fra to til tre. Dette var baseret på en historie i mediet Dagens Pharma. Medicinrådet oplyser til MedWatch, at dette ikke er korrekt, da en sådan ændring vil kræve en ændring i rådets kommissorium.

Medicinrådets formænd Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen får måske fremover tilknyttet en ekspert i klinisk farmakologi som rådgiver.

Det skriver Dagens Pharma på baggrund af referater fra Medicinrådets seneste møder.

Forslaget om at tilknytte en ekspert til formandskabet udspringer ifølge mediet af en uenighed i rådet om inddragelse af kliniske farmakologer i Medicinrådets arbejde, hvor unavngivne rådsmedlemmer blandt andet har udtrykt bekymring for finansieringen samt den organisatoriske placering af farmakologerne.

Ingen af Medicinrådets nuværende formænd har over for Dagens Pharma ønsket at kommentere sagen, men af referatet fra seneste møde fremgår det, at tiknytningen af en ekspert til formandskabet er på bordet.

»Det overvejes på nuværende tidspunkt at tilknytte en særlig ekspert til formandskabet. Formandskabet arbejder videre med denne model, og der kan derfor godt ske ændringer i forhold til det oplæg, Rådet tidligere har set,« lyder det.

Det lægefaglige speciale klinisk farmakologi er i Medicinrådet i dag repræsenteret ved de to rådsmedlemmer Hanne Rolighed Christensen og Birgitte Klindt Poulsen, ligesom kliniske farmakologer også er repræsenteret i de rådgivende fagudvalg.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier