MedWatch

Lif frygter hårdt brexit

Lægemiddelindustriforeningen advarer mod helt at skubbe Storbritannien ud af samarbejder på lægemiddelområdet.

Foto: Isabel Infantes/Ritzau Scanpix

Storbritannien bør ikke forlade EU-samarbejdet uden klarhed for, hvordan samarbejdet med Eu på lægemiddelområdet skal foregå.

Det mener lægemiddelindustriforeningen, Lif, der påpeger, at et hårdt brexit ikke kun vil ramme Storbritannien selv, skriver Dagens Pharma.

»Vi har forsøgt at lægge stort fokus på, at man sørger for ikke at miste de kompetencer, som er i Storbritannien, for det er et stort life-science land. Derfor skal man også sørge for ikke at skubbe dem ud af af EMA, og det gælder både i forhold til godkendelsesprocesser, men i hvert fald også i forhold til bivirkningsarbejdet. Det vil have stor betydning for hele life science-branchen, at forskningssamarbejde med Storbritannien kan fortsætte, for det er også et område, hvor de har en lang og stolt tradition,« siger Mikkel Møller Rasmussen, chefkonsulent i Lif, til Dagens Pharma.

Mandag aften afviste det britiske parlament endnu en gang fire mulige exit-scenarier, og det er derfor fortsat uvist under hvilke vilkår, Storbritannien forlader EU-samarbejdet.

Oprindeligt skulle Storbritannien være trådt ud af EU den 29. marts, men briterne har fået udskudt exitdatoen til den 12. april.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier