MedWatch

Farmaceuter: Reform mangler fokus på medicin

Det er skuffende, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke har brugt tirsdagens sundhedsaftale til at sætte fokus på korrekt medicinering som et redskab til at reducere sygehusindlæggelser, mener Pharmadanmark.

Foto: Mads Nissen

Hvis ambitionen er at løfte kvaliteten i det danske sundhedsvæsen, så burde regeringen og Dansk Folkeparti med tirsdagens sundhedsaftale til at sikre, at der ikke sker fejl i patienternes medicinering.

Og her kunne uddannede farmaceuter på hospitaler og apoteker have bidraget, mener fagforeningen Pharmadanmark.

"Fejlmedicinering og anden forkert brug af medicin er skyld i alt for mange sygehusindlæggelser og i dårligere livskvalitet for patienterne, men det forholder reformen sig desværre ikke til," siger Rikke Løvig Simonsen, formand for Pharmadanmark, i en udtalelse.

Pharmadanmark var blandt de organisationer, som blev inviteret til møde med sundheds- og innovationsministeren for at komme med input til fremtidens sundhedsvæsen.

Til mødet fremhævede fagforeningen, at involvering af farmaceuter i forhold til ældre medicinske patienter kan reducere antallet af medicininducerede genindlæggelser markant.

Men hvor apotekerne i regeringens udspil blev fremhævet for deres rolle i sundhedsvæsnet, så er de blevet skrevet ud af tirsdagens aftale.

"Farmaceuter – både på apoteker og på sygehuse – kan sikre kvalitet og sikkerhed i medicineringen af patienterne og dermed give lægerne tid til at være læger. Og det vil vi vedblive at arbejde for sker. Uanset om den aftale, man i dag er blevet enige om, bliver implementeret efter valget eller ej," siger Rikke Løvig Simonsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier