MedWatch

Regioner købte millioner af coronatest før og under annulleret udbud

Op til annulleringen af et udbud af indkøb af kviktest havde staten og Region Midtjylland gennem tre uger købt tests for 1,1 mia. kr., skriver Politiken.

Foto: Marius Renner

Staten og regioner er igen kommet under beskydning fra flere sider, efter at Politiken fredag kan fortælle, at mens regionen offentliggjorde et udbud på 8,2 mio. tests 1. december, havde den allerede i dagene forinden placeret ordrer hos fire udvalgte firmaer på 8,9 mio. tests.

”Det virker ekstremt provokerende, at man tilsyneladende kan bruge skatteydernes penge så lemfældigt og omfordele til nogle spekulanter, der sælger kviktests til ågerpris,” siger Peder Hvelplund, Enhedslistens sundhedsordfører, til Politiken.

Udbuddet blev siden annulleret, da Region Midtjjylland ”ikke modtog nogen konditionsmæssige tilbud”. I alt har regionen i 2021 annulleret tre udbud af hurtigtest, men har alligevel indkøbt 85 mio. test for samlet 2 mia. kr. uden udbud.

Brancheorganisationen Dialab har nu rejst en sag ved Klagenævnet for Udbud.

Leverandører rejser sag mod det offentlige efter kontroversielle indkøb af hurtigtest

Staten får kritik for milliardkøb af selvtest uden udbud

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier