MedWatch

Regioner har betalt 6,7 mia. kr. for kviktest

Udgifterne til at kvikteste danskerne for coronavirus er siden starten på testindsatsen løbet op i samlet 6,7 mia. kr., skriver dagbladet Børsen.

Foto: Marcus Emil Christensen

Siden regeringen og regionerne åbnede for gratis kviktest af danskerne har de tre virksomheder Falck, Copenhagen Medical og Carelink modtaget samlet 6,7 mia. kr. for at løse opgaven.

Det skriver dagbladet Børsen.

Mest er ifølge avisen gået til Falck, der er blevet betalt 3,1 mia. kr. for at drive testcentre i tre af landets fem regioner.

“Når man tester i så stor skala, som vi har gjort i tre regioner, hvor kapaciteten blev skruet markant op og ned med få ugers varsel, så kræver det en stor organisation, og så bliver det nogle store tal,” udtaler adm. direktør Jakob Riis i et mailsvar til avisen.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier