MedWatch

Siemens Healthineers får covid 19-hjemmetest godkendt i USA

En nødgodkendelse fra FDA betyder, at amerikanere fra januar købe en hjemmetest til diagnostik af covid-19 fra Siemens Healthineers.

Foto: Daniel Karmann/AP/Ritzau Scanpix

Tyske Siemens Healthineers har fået godkendt sin covid-19-kviktest til hjemmebrug i USA af de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA).

Det tyske medico- og diagnostikselskab venter, at produkterne vil være tilgængelige i starten af januar, skriver Dow Jones Newswire.

Der er tale om en såkaldt nødgodkendelse fra FDA, som hyppigt er blevet anvendt under coronapandemien.

Testen, som går under navnet Clinitest, kan købes i håndkøb, og Siemens Healthineers venter at have kapacitet til at kunne producere et tocifret millionantal til det amerikanske marked.

USA’s præsident, Joe Biden, har for nylig lovet at øge tilgængeligheden af blandt andet hjemmetest voldsomt for bedre at kunne håndtere den voldsomme stigning i smittetilfældene - særligt med Omikron-varianten, der er dominerende mange steder i verden lige nu.

Siemens Healthineers-testen er også godkendt til brug i EU, hvor den allerede fik det såkaldte CE-mærke i maj.

Aktien i det tyske selskab stiger torsdag med 0,5 pct. til 66,34 euro i et marked, der - målt på DAX-indekset - som Siemens Healthineers også er en del af - stiger med 0,1 pct.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier