MedWatch

Roche går efter mindre laboratorier med kompakt analyseenhed

Roche har lanceret en kompakt udgave af sin cobas-analyseenhed i Europa med et mål om at give laboratorier i alle størrelser mulighed for automatiserede testprocesser. Roche forventer FDA-godkendelse i tredje kvartal næste år.

Foto: Roche / PR

Roche har lanceret en mere kompakt udgave af sin cobas-maskine, som skal gøre automatiseret testarbejde tilgængeligt for mindre laboratorier.

Det skriver det amerikanske branchemedie Fiercebiotech.

Lanceringen foregår i første omgang på det europæiske marked og i lande, der accepterer CE-mærket, og virksomheden forventer at få godkendelse til den nye udgave i USA i tredje kvartal næste år.

Det nye testsystem er målrettet den stigende efterspørgsel på testmuligheder for infektionssygdomme, der er blevet skudt i gang af pandemien med covid-19, og som også kommer fra mindre hospitaler, klinikker og offentlige sundhedslaboratorier.

Den nye maskine hedder cobas 5800 og er mindre end cobas 6800 og 8800, men kan stadig analysere mellem 20 og 150 prøver om dagen. Dermed kan den nå op på maksimalt 528 individuelle testresultater i en periode på 24 timer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier