MedWatch

GE vil kapitalisere på stigende efterspørgsel efter sundhedspleje

Med en udskilning af sundhedsforretningen vil GE satse på det hurtigtvoksende marked for diagnostisk diagnosebehandlingsudstyr.

Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix

GE vil udskille sundhedsforretningen og satse på det hurtigtvoksende marked for diagnostisk diagnosebehandlingsudstyr - en sektor, der står over for udfordringer fra kunstig intelligens og voksende konkurrence fra startups.

Det skriver Wall Street Journal.

GE Healthcare, som fremstiller MRT-, ultralyds- og andet udstyr til sundhedssektoren, vil blive splittet op i begyndelsen af 2023, og GE planlægger at beholde en andel på 19,9 pct. i det nye selskab.

Ifølge analytikere er virksomheden allerede dominerende i sektoren og vil som en selvstændig virksomhed kunne bevæge sig hurtigere og have mere kapital til opkøb.

De ændringer, der øger efterspørgslen i branchen er blandt andet aldrende befolkninger i Vesten, voksende adgang til sundhedspleje i vækstøkonomier og nye teknologier.

Virksomheden står over for hård konkurrence fra etablerede aktører som Siemens Healthineers og Philips samt nystartede virksomheder med fokus på kunstig intelligens og hurtigt voksende aktører i Kina.

"GE Healthcare vil være mere smidig, fordi det ikke længere er gidsel i den komplekse beslutningstagning, der følger med en virksomhed som GE," siger Michael Abrams, der er administrerende partner i konsulentfirmaet Numerof & Associates, der rådgiver om sundhed.

Kieran Murphy, GE Healthcare's afgående administrerende direktør, sagde i sidste uge, at som et selvstændigt selskab ville det have større frihed til at investere i innovation og fleksibilitet til at reagere hurtigt på ændringer i branchen.

Det globale marked for udstyr til medicinsk billeddannelse for eksempel ultralyd og røntgen var ifølge Signify Research, der leverer data om sundhedsteknologi, i 2020 omkring 22 mia. dollar værd i omsætning.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier