MedWatch

Over 10.000 er blevet lyntestet i løbet af weekenden

De nyopnåede lyntest-centre har været flittigt besøgt henover weekenden, alene søndag blev der lyntestet 6500 personer. Syv nye lyntestcentre åbner i Region Hovedstaden og Region Syddanmark mandag.

Centrene til lyntests nåede ikke at være lukkede særlig længe før de nu er blevet taget i brug igen. | Foto: Martin Lehmann

Søndag blev 6513 personer lyntestet for coronavirus i Region Hovedstaden.

Det oplyser Copenhagen Medical, der driver regionens lyntestcentre.

148 af de 6513 personer fik påvist smitte, hvilket svarer til omkring 2,3 procent.

Lørdag var første dag med genåbnede lyntestcentre. I løbet af lørdagen blev knap 4000 personer lyntestet i Region Hovedstaden, og af disse var 2,5 procent positive. Det svarer til 95 personer.

Dermed er godt 10.000 personer blevet lyntestet i løbet af weekenden.

Lyntestene er test, hvor man bliver podet i næsen for coronavirus. Testene giver hurtigere svar end PCR-testene, men er også mere usikre.

Indsatsen med lyntest blev lukket ned 9. oktober. Testcentrene blev dog genåbnet lørdag, da regeringen har vurderet, at der igen er blevet et stort behov for test på grund af de seneste ugers stigende smitte.

Lyntestene har i weekenden været tilgængelige i enkelte hovedstadskommuner med høj smitte. Det gælder blandt andet Glostrup, Albertslund og Ishøj, hvor borgmestrene har efterspurgt lyntest. Mandag åbner fire yderligere testcentre.

Nåede kun at være lukket i få uger

I Region Syddanmark, hvor Carelink står for lyntest, åbner testcentre i Vejle, Kolding og Odense fra 1. november. I løbet af den kommende uge forventer Carelink at åbne flere testcentre i resten af regionen.

Carelink forventer at få omkring 4-5000 personer forbi i hele regionen på den første genåbningsdag. Til sammenligning var der omkring 2000 personer om dagen, der blev testet i Region Syddanmark, da testcentrene lukkede i starten af oktober.

Testcentrene nåede kun at have lukket i et par uger, før de igen skulle slå dørene op på grund af stigende smittetal.

"Det er selvfølgelig ikke nogen hemmelighed, at det havde været bedre, at vi bare havde kørt igennem," siger Brian Rosenberg, adm. direktør hos Carelink.

"Men der var ikke nogen, der havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle i gang igen - så herfra kun cadeau til, at man lynhurtigt rykker ud og starter op igen, når smittetrykket er som det er," tilføjer han.

Falck, der driver testcentrene i Region Nordjylland, Midtjylland og Sjælland genåbner sine testcentre inden for de næste 14 dage, oplyser Falck.

Regeringen øger antallet af daglige coronatest med 50 procent

Fagfolk ønsker flere testcentre efter smittestigning

Kviktest bliver den bedste forretning i Falcks 115 år lange historie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier