MedWatch

Radiometer-ejeren Danaher hjulpet af opkøb og covid-19-test

Medicoselskabet Danahers omsætning er steget med 17 pct. i tredje kvartal.

Foto: Matthias Rietschel/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske medicoselskab Danaher, der blandt andet ejer Radiometer, fik i tredje kvartal medvind fra det 21 mia. dollar store opkøb af Cytiva samt efterspørgsel efter covid-19-test.

Danahers omsætning er steget med 17 pct. i tredje kvartal til 5,88 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 5,51 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er steget til 1,72 dollar fra 1,16 dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 1,36 dollar.

Danaher, der har en markedsværdi på 161 mia. dollar, producerer blandt andet en covid-19-blodtest, der har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders nødgodkendelse.

"Siden begyndelsen af covid-19-pandemien har vores team vendt hidtil usete udfordringer til muligheder for at støtte vores kunder og det globale samfund, og vi er stolte af at spille en central rolle i tacklingen af covid-19," siger koncernchef Thomas P. Joyce Jr.

For fjerde kvartal venter Danaher en kernesalgsvækst inklusive Cytiva på en lav tocifret procentsats.

Mere fra MedWatch

Epilepsifirma har behandlet første amerikaner med hjernebølgeimplantat

Efter et halvt års forsinkelse på grund af corona har medicoselskabet Uneeg Medical behandlet den første amerikanske epilepsipatient i et studie, der skal bane vejen for en godkendelse af det danske selskabs hjernebølgeimplantat i USA, hvorfra selskabet fremover venter at hente 70 pct. af omsætningen.

Coloplast ser potentiale i Rusland

I 20 år har Coloplast opereret på det russiske marked, hvor konkurrencen er hård - ikke mindst fra de lokale virksomheder, der ifølge selskabets landechef favoriseres af de landets myndigheder.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier