MedWatch

Thermo Fisher hjulpet markant af covid-19-test

Salget af udstyr, herunder tests, relateret til covid-19 har givet Thermo Fisher markant meget mere luft under vingerne i selskabets tredje kvartal.

Foto: Stephan Savoia/AP/Ritzau Scanpix

Thermo Fisher leverer langt mere end ventet i tredje kvartal, idet den amerikanske medicogigants salg er hjulpet af salg af covid-19-relateret udstyr.

Salget er steget med voldsomme 36 pct. i tredje kvartal til 8,52 mia. dollar, hvilket er betydeligt over analytikerprognosen på 7,63 mia. dollar.

Selskabet skriver, at det har genereret 2,0 mia. dollar i covid-19-relateret salg i kvartalet, og yderligere er basisforretningen også vendt tilbage til vækst.

Den justerede indtjening per aktie er tæt ved fordoblet til 5,63 dollar fra 2,94 dollar. Her ventede analytikerne ifølge Bloomberg News 4,33 dollar.

"Vi har fortsat med at imødekomme de covid-relaterede kunders efterspørgsel ved at lancere nye produkter på tværs af vores selskab såsom test og automatiserede arbejdsgange for nøjagtigt at diagnosticere virusset og muliggøre samfundets tilbagevenden til arbejde og skole," siger koncernchef Marc N. Casper.

Thermo Fisher-aktien er ikke handlet i formarkedet, men aktien er steget markant over det seneste år, så selskabet nu har en markedsværdi på 184 mia. dollar.

FDA har lyngodkendt endnu en coronatest

Thermo Fishers køb af Qiagen falder til jorden

Thermo Fisher øger købstilbud på Qiagen med 7 mia. kr. efter coronaløft

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier