MedWatch

FDA godkender ny type covid-19-test - kan måle antal antistoffer

Den amerikanske sundhedstyrelse, FDA, har godkendt den første coronatest, der kan angive antallet af antistoffer i blodet mod virussen frem for at give et simpelt positivt eller negativt svar på, om de er tilstede eller ej.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Det er et skridt i den rigtige retning i kampen mod coronavirus, at sundhedsmyndighederne i USA, FDA, har godkendt en ny og mere præcis test for antistoffer i blodet. Den nye test kan vise antallet af antistoffer i blodet, i stedet for bare at konstatere om de er tilstede.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech.

Selvom det stadig ikke er klart, hvor længe antistoffer bliver i blodet efter en infektion med coronavirus, eller hvor mange man har behov for til at opnå immunitet, så kan de nye tests bruges til at identificere mennesker med en stærkt immun-reaktion mod virussen.

"At vi nu kan måle en patients relative mængde af antistoffer som svar på en tidligere infektion med sars-cov-2, kan være brugbart, mens vi stadig lærer mere om virussen, og hvad tilstedeværelsen af antistoffer betyder," siger Tim Stenzel, der direktør for FDA's in vitro-diagnostiske afdeling.

FDA har siden april godkendt 33 tests for antistoffer, som alle indtil nu har kunne give et simpelt ja eller nej-svar.

SSI er skeptisk over for antistoftest på apotekerne

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier