Bioporto-chef om afvisninger fra FDA: Vi har været naive

Trods flere forsøg har diagnostikselskabet Bioporto endnu ikke fået de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til salg af test for nyresygdom. Topchef tror på godkendelse i år.
Peter Mørch Eriksen, adm. direktør, Bioporto. | Foto: Bioporto / PR
Peter Mørch Eriksen, adm. direktør, Bioporto. | Foto: Bioporto / PR

Bioporto kan til efteråret sikre sig den eftertragtede godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, der flere gange tidligere har afvist selskabets nyretest.

Det siger topchef Peter Mørch Eriksen til dagbladet Børsen.

Optimismen bunder i, at selskabet mener at have lært af de fejl, der tidligere er begået, og som har været afgørende for vurderingen hos FDA.

"Vi har nok været lidt naive, vi troede, det var lettere end det var. Vi har lært af de afslag vi har fået, og nu tror vi på det," siger Peter Mørch Eriksen til avisen.

Bioporto har udviklet testen NGAL, der ifølge virksomheden kan identificere patienter, der er i farezonen for at udvikle alvorlig nyresygdom, der kan føre til behov for en transplantation.

I øjeblikket sælger virksomheden derfor sin test til forskningsbrug i USA, men planen er, at testen i første omgang skal godkendes til brug hos børn og derefter få en hurtigere godkendelse til voksne patienter.

Nyretesten er allerede godkendt i EU og på visse andre markeder, og derfor har Peter Mørch Eriksen overfor MedWatch tidligere fortalt, at selskabets overlevelse ikke afhænger af, at FDA godkender NGAL-testen.

Bioporto sætter gang i forsinket studie med nyretest Bioporto-boss: "Coronatiden krævede godt gammeldags lederskab" Innovationsfonden støtter covid-19-studie med bidrag fra Bioporto Bioporto-direktør: "Amerikansk godkendelse er ikke liv eller død" Bioporto fastholder forventninger – trods coronaforsinkelser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også