MedWatch

Pengene strømmer ind og ud af Fluoguide: "Covid-19 påvirker ikke os"

Diagnostikselskabet Fluoguide har fuld gang i udviklingen og aktiviteterne, og bruger langt flere penge end sidste år. Samtidig har virksomheden sørget for at polstre bankboksen grundigt inden de første kliniske studier, som den adm. direktør ikke forventer bliver påvirket af coronapandemien.

Morten Albrechtsen, adm. direktør i Fluoguide, har trykket på speederen det seneste kvartal, hvor selskabet både har rejst penge og afsluttet sine sikkerhedsstudier. | Foto: Combigene / PR

Strømmen af penge ind og ud af udviklingsvirksomheden Fluoguide kunne ligne lidt af et laksetræk set i forhold til samme tid sidste år. Udgifterne er nidoblet, efter selskabet har brugt næsten 4 mio. kr. i løbet af årets første kvartal, mens Fluoguide bare brugte 440.000 kr. i løbet af første kvartal sidste år.

Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab og hænger sammen med udgifter til en række sikkerhedsstudier, som virksomheden netop har afsluttet.

Efter en aktieemission og en indløsning af warrants står virksomheden alligevel styrket finansielt med mere end 11 mio. kr. på bankkontoen sammenlignet med under 5 mio. kr. efter første kvartal i 2019 og bare 2,3 mio. kr. i begyndelsen af 2020.

"Vi er i en meget komfortabel position nu med nok kontanter til at nå vores næste væsentlige milestone," siger adm. direktør, Morten Albrechtsen, til MedWatch med henvisning til, at Fluoguide vil starte et klinisk fase 1/2-studie op i løbet af efteråret, hvor virksomheden vil undersøge sit hovedaktivs virkning i hjernecancer.

Siden nytår er Fluoguides aktie braget op med mere end 450 pct., og Morten Albrechtsen er netop ved at færdiggøre ansøgningen til de kliniske studier.

Direktøren fastslår, at hans virksomhed indtil videre ikke har været påvirket negativt af coronapandemien og de nedlukkede samfund verden over.

"Vi har været heldige ikke at være blevet påvirket af covid-19. Men risikoen er øget for alle, også Fluoguide, men vi har ikke forventninger om forsinkelser. Og skulle de opstå, er vi ikke særlig sårbare, da vi har en meget lav fast burn rate," vurderer direktøren.

Fluoguide afslutter sikkerhedsstudier og gør klar til klinikken 

Fluoguide henter 6,4 mio. kr. gennem udnyttelse af warrants

Fluoguide er velpolstret til afgørende år for selskabet

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier