MedWatch

Chemometec ændrer i ledelsen og anmoder om suspension af aktien

Fredag eftermiddag oplyser Chemometec, at de varsler en forestående ændring i ledelsen og beder om at suspendere aktien. Ny direktør forventes at kunne tiltræde snarest. (Opdateret)

Foto: Chemometec / PR

Chemometec oplyser fredag eftermiddag, at der skal ske skift i ledelsen i firmaet.

Samtidig beder man også fondsbørsen om at suspendere handlen med selskabets aktie - det har Nasdaq dog afvist.

"Bestyrelsen i Chemometec skal hermed meddele, at der er truffet beslutning om ændring i direktionen. Ny direktør forventes at kunne tiltræde snarest muligt," lyder det i den kortfattede meddelelse, der er underskrevet af bestyrelsesformand Preben König.

Over for Ritzau Finans bekræfter næstformand Martin Glensbjerg, at det er Michael Eising, som forlader virksomheden.

Selskabets adm. direktør Michael Eising har stået i spidsen for virksomheden, der producerer celletællere og instrumenter til celleanalyse, siden i 2014, hvor han været med til at udvikle selskabet til en sand investordarling, der - indtil dagens meddelelse - var årets mest stigende danske life science-aktie. Ikke mindst på grund af, at selskabet siden oktober 2015 har opjusteret forventningerne 12 gange.

Chemometec-aktien falder med 15,5 pct. på børsen efter meddelelsen, og til Ritzau Finans fortæller Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen, at handlen med aktien ikke vil blive suspenderet.

"På det foreliggende grundlag suspenderer vi ikke handlen. Vi mener ikke, der er grundlag for det. Så længe der er transparens fra selskabet, mener vi godt, vi kan opretholde handlen," siger han.

MedWatch har forsøgt at få en kommentar fra både formand Preben König samt Michael Eising. Indtil videre uden held.

Turbulent historie

I tiden før Michael Eising trådte til som adm. direktør, var Chemometec ude i en dramatisk ledelseskrise, som endte med, at Martin Glensbjerg kuppede bestyrelsen. Martin Glensbjerg var oprindeligt adm. direktør for selskabet, men blev i 2013 fyret af daværende bestyrelsesformand og tidligere Lundbeck-direktør Stig Løkke Pedersen.

Få måneder senere orkestrerede Martin Glensbjerg en afstemning blandt aktionærerne, der med stemmefordelingen 55 pct. mod 45 pct. afsatte bestyrelsesformanden.

I samme periode skiftede Chemometec topchef tre gange, og det endte med, at Michael Eising, der var næstformand i bestyrelsen, blev indsat som konstitueret adm. direktør og senere fastansat.

Michael Eising er som adm. direktør for selskabet blevet særdeles velhavende, efter at han for seks år siden købte sig ind til en kurs på lige under 3,5 kr.

I september solgte han dog ud af sin aktiebeholdning, da han afhændede aktier for godt og vel 50 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier