Væksten hos Demant buldrer fortsat frem – driften skuffer lidt

Demant omsatte for 11.155 mio. kr. i de første seks måneder af i år, mens analytikerne sigtede efter et salg på 11.055 mio. kr.
Foto: Demant / Pr
Foto: Demant / Pr
af marketwire

Demant klarede sig bedre end ventet gennem første halvår af 2022, når det kommer til toplinjen.

Her blev den organiske vækst 13 pct. mod ventet 12,5 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Demant selv før regnskabet.

Demant omsatte for 11.155 mio. kr. i de første seks måneder af i år, mens analytikerne sigtede efter et salg på 11.055 mio. kr.

I første halvår af 2022 var omsætningen 9497 mio. kr., og den organiske vækst var på 4 pct.

Driftsresultatet (EBIT) endte i første halvår på 2014 mio. kr. mod ventet 2113 mio. kr. blandt analytikerne og 1588 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere.

EBIT-marginen blev dermed 18,1 pct. i første halvår mod ventet 19,1 pct. og en margin på 16,7 pct. i den samme periode året før.

Den svagere end ventede drift kan tilskrives en lavere bruttomargin, end Demant oprindeligt havde regnet med, fremgår det af regnskabet.

Det skyldes blandt andet en mere negativ effekt fra valutakurser end ventet samt højere enhedsomkostninger i Hearing Healthcare og et ringere end ventet bidrag fra Communications, oplyser Demant i regnskabet.

På de nedre regnskabslinjer landede Demant et nettooverskud på 582 mio. kr. i første halvår 2023 mod ventet 708 mio. kr. blandt analytikerne.

Et år tidligere bød posten på 1050 mio. kr.

Dykket i nettoresultatet i år hænger i særlig grad sammen med et stort negativ bidrag fra Oticon Medical, der er indregnet som ophørende aktiviteter. De trak ned med 676 mio. kr. i resultatet.

Salgsprocessen for Oticon Medical har været meget lang - og længere end ventet - og Demant har i år måttet sadle om og i stedet gå efter et delvist salg af den kirurgiske forretning på grund af modstand fra særligt de britiske konkurrencemyndigheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også