Demant opjusterer forventningerne

Producenten af høreapparater opjusterer forventningerne til hele 2023 for både organisk vækst og driftsresultat.
Foto: Demant / Pr
Foto: Demant / Pr
AF MARKETWIRE

Demant opjusterer forventningerne til hele 2023 i forbindelse med tirsdagens fremrykkede regnskab for første halvår.

Selskabet går nu efter en organisk vækst på 11-14 pct. samt et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 4000-4400 mio. kr.

Tidligere ventede Demant en organisk vækst på 6-10 pct. og et driftsresultat på 3800-4200 mio. kr.

Demant opjusterede også forventningerne før regnskabet for første kvartal. Inden da ventede selskabet en organisk vækst på 3-7 pct. og en driftsresultat (EBIT) på 3600-4000 mio. kr.

Før onsdagens regnskab for første halvår ventede analytikerne ifølge estimater indsamlet af Demant selv en organisk vækst på 9,8 pct. i 2023 samt et driftsresultat (EBIT) på 4117 mio. kr.

Dermed er den opjusterede prognose over forventningerne i markedet på begge parametre.

”Vi er meget tilfredse med den generelle udvikling i Demant-koncernen i første halvår takket være flotte resultater i alle forretningsområder i vores Hearing Healthcare-segment. Meget høje vækstrater og et solidt driftsoverskud er resultatet af skarpt kundefokus, individuel hørebehandling og højt niveau af produktinnovation, hvilket de meget succesfulde lanceringer af nye højkvalitetshøreapparater i alle brands også viser,” siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, i en meddelelse.

I modsætning til opjusteringen efter første kvartal knytter tirsdagens justering sig både til en god præstation i den overståede del af regnskabsåret, men også til højere forventninger end tidligere til andet halvår, oplyser Demant.

”Mere specifikt forventer vi nu, at høreapparatmarkedet vil vokse hurtigere end tidligere antaget, og vi forventer at kunne fastholde vores stærke kommercielle momentum og øgede markedsandele i Hearing Healthcare længere end tidligere antaget,” skriver selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også