Analytikere skruer op for estimaterne efter stærkt første kvartal fra GN

For hele 2023 sigter analytikerne ifølge gennemsnitsestimaterne nu efter en organisk vækst på 8,6 pct. i høreapparatforretningen GN Hearing i 2023.
Foto: Gn Store Nord / Pr
Foto: Gn Store Nord / Pr
af marketwire

Analytikerne er blevet noget mere optimistiske i forhold til GN’s - og navnlig GN Hearings - finansielle præstation i 2023 efter et godt regnskab for første kvartal.

Det viser estimater indsamlet af GN efter regnskabet.

For hele 2023 sigter analytikerne ifølge gennemsnitsestimaterne nu efter en organisk vækst på 8,6 pct. i høreapparatforretningen GN Hearing i 2023.

Før regnskabet for første kvartal lød konsensus på 6,3 pct.

Omsætningen hos høreapparatselskabet ses nu blive 6720 mio. kr. i år mod en forventning om 6592 mio. kr. inden regnskabet, viser de nye estimater.

Og kigger man på indtjeningen, er der også fremgang i estimaterne. Her venter analytikerne nu et justeret driftsresultat (EBITA) for kerneforretningen på 983 mio. kr. mod 941 mio. kr., før regnskabstallene for første kvartal blev kendt.

Den justerede EBITA-margin for kerneforretningen i GN Hearing ses nu ramme 15,3 pct. mod konsensus om 14,9 pct. før regnskabet for første kvartal.

Selve regnskabet fra GN Hearing var da også noget bedre end ventet, og med det fulgte en opjustering af forventningerne, så selskabet nu sigter efter en organisk vækst på 5-10 pct. og en EBITA-margin før særlige poster for kerneforretningen på 14-16 pct. Tidligere var der ventet en organisk vækst på 2-8 pct. og en driftsmargin på 13-16 pct.

Også for GN Audio er estimaterne for både organisk vækst, omsætning og justeret EBITA-margin blevet løftet i mindre grad efter regnskabet for første kvartal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også