GN Hearing oplever trægt håndkøbssalg i USA

Salget af høreapparater har ligesom forbrugerelektronik været ramt af OTC-start.
Foto: Gn Hearing / Pr
Foto: Gn Hearing / Pr
AF MARKETWIRE

Salget af høreapparater i håndkøb i USA synes at være kommet langsomt i gang, siden den meget omdiskuterede over the counter-salgskanal (OTC) officielt blev åbnet i oktober sidste år.

Sådan lyder vurderingen fra mange brancheaktører, som MarketWire har talt med i løbet af denne uges messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer, American Academy of Audiology (AAA) i Seattle i USA.

Og en af grundene til det kan være, at markedet for høreapparater i håndkøb ligner markedet for forbrugerelektronik mere og derfor er holdt tilbage af den for tiden meget lave forbrugertillid og den fortsat høje inflation.

Sådan lyder vurderingen fra Gitte Aabo, der er administrerende direktør hos GN Hearing.

”OTC er kommet i gang, og det er nok kommet langsommere i gang, end hvad vi havde regnet med. Allerede i fjerde kvartal så vi et langsommere optag. Den her del er måske mere lig forbrugermarkedet, hvor der har været tilbagegang på grund af forbrugertillid og inflation,” siger hun til MarketWire.

Markedet udvides

GN Hearing har selv dedikeret et produkt til OTC-salgskanalen i form af fusionsproduktet Jabra Enhance Plus, der er i salg hos blandt andet Best Buy og hos Amazon.

Og på positivsiden bemærker det danske selskab, at den volumen, der faktisk bliver snuppet af OTC-salget, går fra ureguleret høreapparatlignende teknologi - såkaldte PSAP.

”Vi ser, at der hvor OTC tager volumen, er fra PSAP. Og de brugere, vi har, er gennemsnitligt 59 år,” siger Gitte Aabo.

”Så de tidlige data, vi ser, indikerer, at det er en ekspansion af markedet,” fortsætter hun.

Efter stor mediemæssig og politisk interesse omkring OTC-salgskanalen i den lange periode op til effektueringen af den i oktober sidste år har der siden været ret stille omkring emnet. Og det kan hænge sammen med, at det endnu er for tidligt at drage for mange konklusioner.

”Årsagen er nok, at vi ikke har så mange datapunkter, og så er alle lidt tilbageholdende med at sige noget skråsikkert om det,” siger Gitte Aabo.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også