Ejerkreds skyder trecifret millionbeløb i WS Audiology

For anden gang på tre år har høreapparatkoncernen fået en markant kapitalindsprøjtning af sine ejere, familierne Tøpholm og Westermann og kapitalfonden EQT. Det skriver Insidebusiness.
Foto: Ws Audiology / Pr
Foto: Ws Audiology / Pr

Tøpholm og Westermann-familierne har sammen med kapitalfonden EQT skudt et samlet trecifret millionbeløb i høreapparatkoncernen WS Audiology. 

Det bekræfter koncernen over for Insidebusiness.

”WSA’s ejere, T&W Medical og EQT, har valgt at styrke likviditeten i selskabet i det nuværende makroøkonomiske miljø og har derfor foretaget en egenkapitalindsprøjtning på i alt 100 mio. euro,” skriver WS Audiology i en mail til mediet.

Det svarer til næsten 750 mio. kr.

Ifølge Inside Business kommer kapitalindsprøjtningen efter et år, der bød på et milliardtab for høreapparatkoncernen.

Underskuddet landede i det forskudte regnskabsår 2021/22 på 270 mio. euro, svarende til lige over to mia. kr., hvilket var en stigning fra 81,9 mio. euro året før.

I samme periode steg koncernens omsætning til 2,4 mia. euro – ca. 18 mia. kr. – fra 2,1 mia. euro i 2020/21.

WS Audiology er resultatet af en fusion mellem selskaberne Widex og Sivantos, der blev lagt sammen i foråret 2019. 

Det efterfølgende år, i efteråret 2020, måtte ejerkredsen, som dengang også bestod af de to familier og EQT, skyde kapital i selskabet. WS Audiology blev dengang tilført ca. en mia. kr., hvoraf ejerne indskød 50 mio. euro, svarende til lidt over 350 mio. kr. Derudover blev der optaget lån.

I januar 2021 kom det frem, at Tøpholm og Westermann-familierne havde overtaget rollen som majoritetsejer af fusionskoncernen fra EQT. Familierne ejer sine andele gennem det fælles holdingselskab T&W Medical. 

EQT har sine ejerandele i fondene EQT VII og EQT VIII.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også