MedWatch

Sydbank: GN-aktien er ramt fra flere sider

De seneste handelsdage har budt på kursfald til GN Store Nords aktie. Ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, skyldtes det flere ting.

Foto: GN Store Nord / PR

Høreapparatselskabet GN er inde i en hård periode på aktiemarkedet, der har resulteret i fald de seneste fem handelsdag i træk og sendt aktien ned med 16,3 pct. Fredag kunne selskabet indkassere en bundplacering i C25-indekset med et fald på hele 7,3 pct.

Der er ikke umiddelbart nogen specifikke nyheder, der sender aktien ned. Der er i højere grad tale om flere uheldige omstændigheder, der gør sig gældende, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

”GN har det rigtig svært for tiden - også med en forbrugsvendt forretning, der har det overordentligt svært. De har købt Steelseries og har brugt penge på det, hvilket vil sige, at deres gæld er rigtig høj. Det er der også nogle investorer, der skeler til,” siger senioranalytikeren til MarketWire.

Høj inflation og udsigt til en mulig recession får i højere grad forbrugerne til at holde pengene i lommen, og det påvirker det mere forbrugervendte salg i hos Audio-divisionen og hos Steelseries, der producerer gamingudstyr.

”Der er udfordringer i USA. Det kan godt være, at de er midlertidige, men de er der ikke desto mindre. Dertil kommer udfordringer i Asien som følge af coronanedlukninger,” lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Samtidig står GN midt i lanceringen af sin nye høreapparatfamilie Resound Omnia.

”Jeg tror også, at investorerne er spændte på lanceringen, hvor GN skal levere varen. Det kommer i en periode, hvor man kan se, at forbrugerne er tilbageholdene. Det kan godt ramme høreapparatsalget. Der er dog tale om en udskydelse - ikke at man dropper købet af et høreapparat helt,” siger Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

”Når man lancerer et nyt produkt, er det altid bedre at gøre det i et stærkt marked. Og markedet så bedre ud i foråret, end det vi kigger ind i.”

Der er dog visse mulige lyspunkter. For det første kan en god lancering redde lidt hos GN. Dertil kommer, at der faktisk var fine takter i første halvår fra entreprise-segmentet i Audio, der sælger udstyr til virksomheder.

Her er det dog ifølge Søren Løntoft Hansen værd at holde øje med, om den økonomiske situation får virksomhederne til at være mere tilbageholdende i tredje kvartal.

GN-aktien befinder sig mandag formiddag nær bunden i C25-indekset med et fald på 2,7 pct. til 185,20 kr.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør forlader Virogates

Virogates’ finansdirektør vil af personlige årsager forfølge nye muligheder, og adm. direktør hos diagnostikselskabet Jakob Knudsen forstår, at hans afgående direktør ønsker at blive del af en større organisation.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier