MedWatch

Sydbank: Stærk fremgang for Sonova viser forbedrede markedsvilkår

Sonova forventer et øget salg på 17-21 pct. for helåret 2022/23, hvilket indikerer et stærkt marked for høreapparater.

Foto: Sonova / PR

Den schweiziske høreapperatsproducent Sonova kunne tirsdag morgen præsentere et regnskab, der gik over forventning i salgsudvikling for sit forskudte årsregnskab 2021/22, men det kommer dog næppe til at have en indflydelse på de danske konkurrenter GN og Demants aktier tirsdag.

Det vurderer senioranalytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen i et interview med MarketWire.

”I min vurderingen vil det nok ikke have nogen mærkbar indflydelse på GN og Demant-aktierne, da begge selskaber allerede har afgivet regnskab for første kvartal. Hvis det skulle have nogen indvirkning, vil det i givet fald kun være moderat,” siger Søren Løntoft Hansen.

Dog indikerer det gode resultat for Sonova et stærkt marked for høreapperater, hvor der er markant forbedret markedsvilkår sammenlignet med corona-året 2021 samt en stærk underliggende efterspørgsel.

Det giver gode fremtidsudsigter på markedet på trods af problemer med forsyningskæderne, hvilket tydeliggøres af Sonovas forventninger om øget salg på 17-21 pct. for helåret 2022/23, lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

”Det taler for en stærk forretning hos Sonova, som underbygges af stor efterspørgsel blandt andet hjulpet på vej af udviklingen inden for Veteran Affairs-segmentet i USA, som er en offentlig instans for veteraner og deres familier, hvortil selskabet leverer høreapperater,” påpeger Søren Løntoft Hansen.

Derudover er efterspørgslen også understøttet af den seneste sundhedsreform i Frankrig fra marts 2019, der omfattede høreapperatsområdet, som også danske Demant har nydt godt af, lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Salget steg i hele regnskabsåret 2021/22 med 29,3 pct. til 3,36 mia. schweizerfranc. Det var lidt over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 3,32 mia. schweizerfranc.

Den justerede driftsindtjening målt på EBITA steg 40 pct. til 844,4 mio. schweizerfranc.

Sonova-aktien-steg 0,75 pct. til 336,60 schweizerfranc mandag, mens GN og Demant stiger henholdsvis 0,4 og 0,5 pct. til 244,20 kr. og 295,80 kr. tirsdag på børsen i København.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier