MedWatch

Medie: Apple undersøger muligheder for Airpods som sundhedsløsning

Ifølge Wall Street Journal, der henviser til personer med kendskab til Apples planer, undersøger techgiganten måder, hvorpå Airpods kan bruges som en sundhedsløsning. (Opdateret.)

Foto: Beck Diefenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

GN og Demant taber højde, efter rygter om at Apple undersøger måder, hvorpå Airpods kan bruges som en sundhedsløsning.

Det dækker blandt andet over muligheden for at forbedrede hørelsen gennem apparatet.

Rygterne er bragt af Wall Street Journal, der henviser til personer med kendskab til Apples planer.

Det er ifølge Wall Street Journal ikke klart, om Apple vil udvikle nye specifikke høreapparatfunktioner til Airpods, eller om selskabet ønsker at markedsføre høretelefonernes eksisterende høreforbedringsfunktioner som høreapparater.

Det er især den mere avancerede "pro"-model, der allerede råder over den slags funktioner, som for nyligt er introduceret - heriblandt muligheden for at skrue særligt op for den person, der står lige foran bæreren, og som derfor skal gøre det lettere at føre en samtale.

Udover funktionerne for hørelsen skal apparaterne i ørerne også kunne aflæse kropstemperatur og holde øje med kropsholdning, skriver mediet med henvisning til dokumenter, der omtaler planerne. Det kan dog have lange udsigter, og planerne ventes ikke at blive aktuelle i løbet af næste uge, skriver mediet.

Apple sidder med sine Airpods allerede tungt på markedet for bluetooth-høretelefoner, men kan ikke sælge dem som høreapparater, da det skal ske gennem særlige salgskanaler. Reglerne ventes dog at blive ændret næste år for folk med mildt høretab.

Ifølge mediet lider flere end 28 mio. amerikanere af mildt høretab, men kun cirka 5 pct. gør brug af høreapparater. Yderligere 12 mio. har moderat høretab, og ud af den gruppe benytter 37 pct. sig af hørerapparater.

Demant-aktien ligge med en stigning på 0,6 pct. i 296,90 kr. efter at have ligget med et plus på 2,7 pct. forud for artiklen fra Wall Street Journal. Og GN falder 0,1 pct. til 414,40 kt. mod et plus på 1,5 pct. forud for offentliggørelsen af artiklen.

(Artiklen er opdateret kl. 14.31 med yderligere oplysninger.)

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier