MedWatch

Sonova suspenderer aktietilbagekøb efter coronausikkerhed

Høreapparatselskabet Sonova sætter opkøbet af egne aktier på pause.

Foto: Sonova / PR

Det schweiziske høreapparatselskab Sonova Holding har som følge af usikkerhed efter udbruddet af coronavirus besluttet at suspendere sit aktietilbagekøbsprogram.

Det sker med øjeblikkelig virkning, fremgår det af en meddelelse mandag.

"Denne sikkerhedsforanstaltning reflekterer de kortsigtede usikkerheder vedrørende den finansielle påvirkning af den globale spredning af coronavirus. Sonova har en sund kontantposition og har yderligere tilgang til finansiering gennem eksisterende kreditlinjer," skriver Sonova.

Det danske høreapparatselskab Demant har også stoppet sit aktietilbagekøbsprogram indtil videre, efter at virusudbruddet har ændret markedsbetingelserne på i hvert fald den korte bane.

"På grund af det aktuelle globale udbrud af coronavirus forventer vi at se en betydelig, kortsigtet negativ effekt på efterspørgslen på høresundhedsmarkedet. Dette er en konsekvens af den seneste stigning i spredningen af coronavirus på adskillige store markeder, hvor folk – især den ældre del af befolkningen – rådes til og vælger at blive hjemme for at begrænse spredningen af coronavirus," lyder det fra Demant .

Herhjemme falder Demants aktie mandag med 9,1 pct. til 144,20 kr., mens Sonova-aktien på børsen i Schweiz dykker hele 15 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier