MedWatch

Demant øgede markedsværdien med 3,2 mia. kr. efter periodemeddelelse

Demant-aktien stiger mandag med 6,9 pct., efter høreapparatproducenten kom med en periodemeddelelse.

Investorerne flokkedes om Demant-aktien mandag, efter at høreapparatproducenten fra morgenstunden kom med en periodemeddelelse.

Aktien blev over handelsdagen sendt op med 6,9 pct. til 204,30 kr., hvilket svarer til, at Demant øgede sin markedsværdi med 3,2 mia. kr.

I periodemeddelelsen kunne topchef Søren Nielsen mandagfortælle, at genetableringen efter et hackerangreb i september skrider hurtigt frem.

Her blev it-systemerne lukket ned, efter at Demant 3. september blev ramt af cyberkriminalitet i form af en ransomware-indtræden i selskabets it-systemer.

"Når jeg kigger tilbage på en ekstremt hektisk periode for koncernen, er jeg glad for at kunne konstatere, at vi nu har genetableret vores it-infrastruktur, og at genetableringen af forretningen skrider hurtigt fremad."

"I de sidste par måneder har vi gjort vores yderste for at mindske effekten af it-hændelsen og normalisere driften, og vores bestræbelser på at levere innovative produkter er intakt," siger Søren Nielsen i meddelelsen.

Den melding tog aktiemarkedet positivt imod:

"Der hersker lettelse over, at det lader til, at Demant har ramt rigtigt i forhold til effekterne af hackerangrebet. Der er ingen ændringer i forhold til det," siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Demant kunne i meddelelsen også fortælle, at det aktietilbagekøbsprogram, der blev sat på pause i forbindelse med en nedjustering relateret til hackerangrebet senere i september, nu genoptages.

Allerede mandag genstartes aktietilbagekøbet, der nu ventes at løbe op i 1 mia. kr. i 2019. Før var målsætningen et aktietilbagekøb på 1,2 mia. kr.

Inden suspenderingen havde selskabet købt aktier tilbage for 580 mio. kr., og der mangler dermed godt 400 mio. kr.

Særlig fokus på krigsveteraner forhindrer Demant i at tabe store markedsandele efter hackerangreb

Hackerangreb kan også påvirke Demant i 2020

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier