MedWatch

Monsenso indstiller finansprofil til formandspost

Børsnoterede Monsenso indstiller tidl. chef for værdipapircentral som ny bestyrelsesformand. Tidligere forskningsdirektør i Lundbeck står til at blive næstformand i den digitale psykiatrivirksomhed.

Foto: VP Securities/PR

Maria Hjorth, der er tidl. adm. direktør for den danske værdipapircentral VP Securities, er indstillet som ny formand for Monsenso. Hun vil afløse Jukka Pekka Pertola, der siden juni 2018 har haft sæde i Monsensos bestyrelse og besiddet formandsposten.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse forud for, at Jukka Pertola til april træder ud af bestyrelsen.

"Jeg er ærgerlig over at skulle overdrage formandsposten, men gør det for at imødekomme kravene til god selskabsledelse."

"Jeg er til gengæld rigtigt glad for, at vi med Maria Hjorth og ændringerne i januar har en bestyrelse som kompetence- og erfaringsmæssigt er rigtigt godt positioneret til at hjælpe Monsenso videre til næste niveau," udtaler Jukka Pertola i meddelelsen.

Ny næstformand

I januar blev Peter Høngaard Andersen, tidligere forskningsdirektør i Lundbeck og adm. direktør for Innovationsfonden, valgt ind i e-health-selskabets bestyrelse med Jacob hahn Muchelsen.

Fremover er planen at konstituere sig med Jakob Bardram som næstformand og Maria Hjorth som formand, skriver selskabet.

Tilbage i august 2020 blev Maria Hjorth sat i spidsen for VP Securities' overgang fra at være en dansk - næsten semioffentlig virksomhed - til at blive del af den kommercielle, internationale koncern Euronext, som ejer børser og værdipapircentraler ud over Europa.

Men tidligere på måneden lød det, at hun havde besluttet at forfølge "andre professionelle muligheder."

Monsenso holder generalforsamling 14. april, hvor medlemmerne til bestyrelsen skal vælges.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier